10 ARALIK İNSAN HAKLARI ŞİİR YARIŞMASI

YARIŞMANIN KONUSU: "İnsan Hakları"

06.12.2023 228

06-12-2023

YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI:

A- "İNSAN HAKLARI" ismiyle düzenlenen yarışmaya 5-6-7-8. sınıf düzeyindeki bütün öğrenciler katılabilir.

B- Şiirin teması “İnsan Hakları” olmalıdır.

C- Yarışmaya katılacak şiirler alıntı, kopya olmaksızın öğrencinin kendi kaleminden çıkmalıdır.

D- Yarışmaya sunulan şiirin daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

E- Her yarışmacı, yarışmaya bir (1) şiirle katılabilir.

F- Yarışmaya giren şair sahipleri, yarışma şartnamesini kabul etmiş sayılacaktır.

G- Şiirin Değerlendirme Ölçeği:

1.    Şiirin isminin içeriği ile uyumu

2.    Şiirdeki ses uyumu

3.    Şiirin formuna uygunluğu

4.    Şiirde anlatılmak istenen duygu/düşüncenin etkili bir şekilde verilmesi

5.    Yazılan şiirin özgünlüğü

6.    Şiirin yazımında yazım kurallarına uyumu

H- Yarışmaya katılan şiirler, Edebiyat Dünyamızda kullanılan hece kalıplarından herhangi biri veya serbest ölçüyle yazılmış olmalıdır.

I- Yarışmaya son katılma tarihi: 07 Aralık 2023 Perşembe günü saat 12.00'ye kadar Sosyal Bilgiler öğretmenlerine teslim edilecektir.

J- Belirtilen tarihten sonra gelen şiirler kabul edilmeyecektir.

K- Yarışma sonunda jüri üyelerinin verdiği puanlara itiraz edilemez ve puanlar değiştirilemez.

L- Yarışma sonuçlarının açıklanması: 08 Aralık 2023 Cuma günü saat 15.30'da Bayrak töreninde duyurusu yapılacaktır.

Fatma KESKİN (Sosyal Bilgiler Öğretmeni)

Neziha YÜKSEK (Sosyal Bilgiler Öğretmeni)