Bilgisayar Kategorisinde Parlıyor: Okulumuzdan Osman Eymen Karaoğulları TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda Gümüş Madalya Kazandı!

Bilgisayar Kategorisinde Parlıyor: Okulumuzdan Osman Eymen Karaoğulları TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda Gümüş Madalya Kazandı!

21.01.2024 214

Öğrencimiz Osman Eymen Karaoğulları, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda Gümüş Madalya Kazandı!


    Okulumuz öğrencilerinden Osman Eymen Karaoğulları, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nın "BİLGİSAYAR" kategorisinde büyük bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde 14625 öğrenci arasından sıyrılarak ilk aşamada 440, ikinci aşamada ise 212 öğrenci arasına girerek üstün performans sergileyen Osman Eymen, nihayetinde ilk 25 öğrenci arasına girerek gümüş madalya kazandı.

    27 Ocak-10 Şubat 2024 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek olan Kış Okulu'na katılma hakkı elde eden Osman Eymen, bu başarısıyla Türkiye'yi Uluslararası TÜBİTAK Olimpiyatları'nda temsil etme şansını yakaladı. Madalya kazanan öğrencimiz, üniversite sınavında ek kat sayısı, 2205-Lisans Bursiyeri olma, mentorlük desteği ve para ödülü gibi önemli fırsatlar elde etti.

    Okulumuz, bu büyük başarısından dolayı Osman Eymen'i ve onun yetişmesinde emeği geçen ailesini ve öğretmenlerini gururla tebrik ediyor. 10 Şubat 2024 Pazar günü saat 10:00'da Antalya Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ödül töreninde Osman Eymen Karaoğulları'na başarılar diliyoruz.

21-01-2024  
TÜBİTAK'ın Bilim Olimpiyatları Programı: 30 Yıldır Genç Zekâları Teşvik Ediyor


    Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesindeki Yarışmalar Grubu tarafından yürütülen 2202 Bilim Olimpiyatları Programı, gençleri temel bilimler ve bilgisayar bilimleri alanlarında teşvik etmeyi, yönlendirmeyi ve özel eğitim olanakları sunarak gelişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

    TÜBİTAK, bilim olimpiyatlarını ulusal, uluslararası ve bölgesel olmak üzere üç farklı kategoride düzenliyor. Bu kategoriler arasında güçlü bir bağ kurularak gençlerin bilimle buluşmaları ve yeteneklerini sergilemeleri hedefleniyor.

    Program, ortaokul ve lise öğrencilerinin Astronomi-Astrofizik (yeni), Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Ortaokul Matematik ve Ortaokul Bilgisayar dallarında yarışmalar düzenleyerek gençlerin ilgilerini artırmayı ve alanlarındaki gelişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bilim olimpiyatlarında başarı elde eden öğrenciler, Astronomi-Astrofizik, Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Ortaokul Matematik ve Ortaokul Bilgisayar dallarında seçilerek eğitiliyor ve ülkemizi Bölgesel ve Uluslararası olimpiyatlarda temsil ediyorlar.

    Türkiye'nin uluslararası olimpiyatlara katılım süreci, 1978 yılında başlamış olup, 1993 yılında ulusal bir programa dönüştürülmüştür. Bu süre zarfında Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik alanlarında düzenlenen olimpiyatlar, 30 yıldır devam eden bir geleneği sürdürüyor. 1996 yılında eklenen Ortaokul Matematik, 2017 yılında Ortaokul Bilgisayar ve 2022 yılında Astronomi-Astrofizik dallarıyla birlikte toplam sınav dalı sayısı sekize çıkmıştır. Bu yıl itibariyle Bilim Olimpiyatları, 30. yılını kutlamaktadır, genç zekâların bilimdeki başarılarına olan desteğini sürdürmeye devam ediyor.