Hacıbayram Ortaokulu'ndan Geleceğe Yolculuk: Elektrikli Otomobil Projesi

Hacıbayram Ortaokulu öğrencileri, hayallerini gerçeğe dönüştürmek için kolları sıvadı! "HBO Elektrikli Otomobil Projesi" ile öğrenciler, kendi elektrikli otomobillerini tasarlayıp üreterek geleceğin teknolojisine şimdiden yön veriyor.

06.05.2024 306

Genç Mühendislerimiz İş Başında

8. ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan proje ekibi, dört farklı alanda uzmanlaşarak otomobillerini hayata geçiriyor.

* Otomobil Genel Tasarım ve Mekanik *

Kayra Mert Kaya (8/A), Alper Aydemir (8/A), Musab Pekcan (8/A), Yiğit Şengül (8/A)

* Otomobil Elektrik Aksam ve Motor *

Eymen Deligöz (8/A), Ömer Talha Kibaroğlu (8/A), Berat Emir Sürer (8/A)

* Otomobil Yazılım Geliştirme ve 3D Tasarım *

Emirhan Demir (7/E), Eymen Karaoğulları (7/F), Kayra Sülüç (8/G)

* Otomobil Ar-Ge Çalışmaları *

Berra Nur Yazır (8/F), Duru Uluçay (8/F), Ayşenur Yüksel (8/G), Ecrin Naz Yılmaz (8/G)

Her öğrenci, kendi yeteneklerini kullanarak bu büyük projede önemli bir rol oynuyor.

Hedef: Geleceğin Mühendisleri

HBO Elektrikli Otomobil Projesi, sadece bir otomobil üretmekten çok daha fazlasını hedefliyor,

HEDEF 1: Üretim ve tasarlama kültürünü gelecek neslin belleğine yerleştirmek

HEDEF 2: Yeni nesli geleceğin teknolojilerini araştırma ve incelemeye sevk etmek

Öğrenciler, tasarım ve üretim sürecinin her aşamasında yer alarak, problem çözme, eleştirel düşünme ve yaratıcı becerilerini geliştirirken, aynı zamanda elektrikli otomobil teknolojisi gibi geleceğin trendlerini araştırarak teknolojiye olan tutkularını keşfediyor ve bu sayede gelecekteki kariyerlerine yön verebiliyorlar.

Öğretmenlerden Tam Destek

Projede, okulun farklı branşlardaki öğretmenleri de öğrencilere destek oluyor:

* Proje Genel Koordinatörü Genel Tasarım ve Mekanik: Bekir Serol Seyithan

* Elektrik Aksam ve Motor Sorumlusu: Ramazan Kaya

* Yazılım Geliştirme ve 3D Tasarım Sorumlusu: Gözde Ürün

* Ar-Ge Çalışmaları Sorumlusu: Yalçın Harput

* Proje Başkanı: Murat Tekçe ise tüm sürecin başarılı bir şekilde ilerlemesini sağlıyor.

Hacıbayram Ortaokulu, bu proje ile öğrencilere hayallerinin peşinden koşma fırsatı sunuyor. Geleceğin mühendislerini şimdiden yetiştiren HBO Elektrikli Otomobil Projesi, gençlerin potansiyelini gözler önüne seriyor.