Hacıbayram Ortaokulu Öğrencileri Basit Nesnelerle Harikalar Yarattı!

22.04.2024 113

Hacıbayram Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri, Teknoloji ve Tasarım dersi kapsamında düzenlenen "Basit Nesnelerle Yapısal Çalışmalar Sergisi" ile hünerlerini sergilediler. Sergide öğrenciler, günlük hayatta sıkça karşılaştığımız basit nesneleri kullanarak birbirinden yaratıcı ve etkileyici yapılar inşa ettiler.

Öğrencilerin özenle hazırladığı köprüler, kuleler ve çeşitli mimari yapılar dikkatleri üzerine çekti. Tahta çubuklar, pipetler, kartonlar, ip gibi malzemelerin bir araya gelerek estetik ve işlevsel tasarımlara dönüştüğü görülüyor. Öğrencilerin hayal güçlerinin sınırlarını zorladığı ve mühendislik becerilerini geliştirdiği sergi, okulda büyük ilgi gördü.

Bu sergi, öğrencilerin yaratıcılığını ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamanın yanı sıra, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularına da dikkat çekiyor. Basit nesnelerin yeniden kullanımıyla etkileyici çalışmalar ortaya koyan öğrenciler, çevre bilincini de pekiştirmiş oldular.

Hacıbayram Ortaokulu 7. Sınıf öğrencilerimizin düzenlediği bu sergi, öğrencilerin yeteneklerini sergilemeleri ve geleceğin mühendisleri, mimarları ve tasarımcıları olma yolunda önemli bir adım atmaları için harika bir fırsat oldu.